top of page

Descripció

Us proposem una combinació espectacular que us sorprendrà, més enllà de la potència sonora, en descobrir una gran versatilitat i diversitat de matisos. La unió d'aquests dos instruments parteix de la voluntat d'explorar, amb imaginació, ambició i rigor, nous camins per a aquesta insòlita formació amb l'objectiu de consolidar un repertori propi. 

 

S'inspira en les arrels i la tradició de cada instrument: La gralla, protagonista de la música festiva i de carrer, beu de la tradició popular i al costat de l'orgue afronta un nou repte tècnic i interpretatiu. L'orgue, lligat a la tradició culta i litúrgica, mostra, esperonat per la gralla, la seva vessant més popular, tal com en el passat l'havia mostrat en les llibertats d'orgue.

 

Fruit d’aquest treball, iniciat el 2010, hem ofert concerts arreu de Catalunya, com al Festival Internacional d'Orgue d'Igualada, al Festival Tradicionàrius a Santa Maria de Gràcia, al Monestir de Montserrat,  El Vendrell o Les Corts, entre d’altres i en els quals hem estrenat nombroses obres per a gralla i orgue de diversos autors catalans actuals.

Intèrprets

Com a duo, treballen des del 2010 en la configuració d'un repertori propi a partir dels resultats del 1r Concurs de composició per a gralla i orgue de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca de 2008, continuant la tasca de selecció i promoció de nou material musical, al mateix temps que n'han mostrat els fruits en diversos concerts:

 

-Dia del Graller. Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès
-Basílica del Monestir de Montserrat
-Festival Tradicionàrius. Església de Santa Maria de Gràcia
-Festival Internacional d'orgue d'Igualada. Basílica de Santa Maria
-Festival Internacional d'orgue d'Andorra. Escaldes-Engordany
-Cicle d'orgue. Església de Santa Maria del Remei de Les Corts
-Concert de Festa Major. Església de Santa Margarida i Els Monjos
-Cicle d'orgue. Església de Barberà del Vallès
-Cicle d'orgue. Església de Sant Salvador del Vendrell
-Concert de Festa Major. Monestir de Sant Cugat del Vallès

 

 

 

Jonatan Carbó Casanellas va estudiar orgue al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb la professora Maria Nacy, obtenint el Títol Superior d’Orgue i els Premis d’Honor de Grau Mitjà i superior.

Ha ampliat la seva formació en nombrosos cursos amb els professors Michael Radulescu, Daniel Roth, Matteo Imbruno, Andreas Liebig, Bernard Winsemius i Cristina García Banegas, entre d’altres.

 

Ha ofert recitals com a solista arreu de Catalunya, Illes Balears, Espanya i França, destacant els orgues del Palau de la Música Catalana, Catedral de Barcelona, Basílica de Montserrat, Catedral de Perpinyà, Basílica de Santa Maria de Maó, Església de Los Venerables de Sevilla, entre d'altres.

 

Ha estat enregistrat en diverses ocasions per Catalunya Música i un doble CD amb l’obra “L’orgue de Santa Maria de Vilafranca del Penedès” de Josep Soler Sardà.

Ha col·laborat amb formacions vocals i instrumentals com el Cor Liedercàmera, Cor Vivaldi, l’Orquestra Terrassa 48 i l’Orquestra de Cambra del Garraf.

 

Ha estat professor d’orgue de l’Escola Municipal de Música de Vilafranca del Penedès i actualment segueix la seva tasca docent al Conservatori de Grau Mitjà “Mestre Joan Just i Bertran” d’Igualada i a l’Escola Municipal de Música “Pau Casals” del Vendrell.

 

 

Jordi Mestres Qué Neix l’any 1986 a Vilafranca del Penedès on, uns anys més tard, hi desenvolupa la seva vida grallera, després de començar a Torrelles de Foix. Paral·lelament, estudia la flauta travessera. Malgrat semblin dos instruments antagònics, intenta obtenir bones influències dels dos àmbits, tant de la música tradicional com de la clàssica, obtenint-ne una manera d'interpretar molt característica. És membre dels grups Els Vinardells i Deriva Errant, i col·labora amb nombroses formacions i projectes del país.

 

L’any 2010 finalitza els estudis superiors de gralla a l’Escola Superior de Música de Catalunya(ESMuC), on obté matrícula d’honor pel seu projecte final, "La Gralla Contemporània". Actualment, compagina la docència de la gralla, la tarota i la flauta travessera a l’Escola Municipal de Música del Penedès, l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca i l’Escola Municipal de Música de El Morell, amb el desenvolupament de nous projectes musicals, tant de música tradicional, antiga, clàssica, contemporània o jazz. Ha sigut partícep de projectes com un prolífic concert de Gralla i Orgue o la impulsió de nous concerts on la gralla en forma part o és protagonista. Amb el seu instrument principal, la gralla, intenta buscar nous horitzons, perfeccionant-la i dignificant-la.

bottom of page